Hyttedrømmen i hjertet

av Valdres

Makeløse muligheter

 

Med sin flott beliggenhet på fjellet mellom Valdres og Hallingdal er Tisleidalen et populært hytteområde. Nå har et nytt hyttefelt fullt av muligheter åpnet seg i makeløse Merkeslia   enten du vil bygge selv eller foretrekker at erfarne lokale håndverkere gjør jobben for deg.

Klikk på bildet under for fotogalleri fra makeløse Merkeslia sommer og vinter!

Beliggenhet

Merkeslia ligger fritt og fredelig, men samtidig svært sentralt, omgitt av vakker og variert natur med flotte turmuligheter sommer som vinter. Nærområdet byr på flotte fjellområder for turer til fots, på sykkel og ski, og svært spennende fiskemuligheter både i ørretelva Tisleia og vakre fjellvann.

Området har lett helårs adkomst fra både øst- og vestlandet, også om en ønsker å benytte seg av offentlig transport.

I dette flotte området ligger Merkeslia Hyttefelt, på motsatt side av Tisleia halvannen kilometer fra landhandel Joker Fjellbu.  Følg skilting mot Merket og Pardisfjorden.

Nærområdet

Fra hyttetrappa i Merkeslia kan du legge skituren rett ut vakker natur og flotte, oppkjørte skiløyper som passerer rett ovenfor hyttefeltet.  Løypenett strekker seg milevis innover fjellet og går i fint og variert terreng som passer for både store og små.

Ta gjerne skituren rundt Haugsetfjellet (1.152 moh), eller opp på Nystølvarden (1.296 moh) som er områdets høyeste fjell.

Fra Merkeslia kan du også følge skiløypa noen hundre meter bort til spennende akebakke med nytt kjelketrekk hos Merket kurs- og feriesenter som driftes av Røde Kors. Senteret har et rikt aktivitetetstilbud med bla. hinderløyper og båtanlegg. Akebakke og heis er åpen for alle i området på annonserte dager.

I Tisleidalen, med kort avstand til Merkeslia Hyttefelt, finner du både rikholdig dagligvarehandel, kirke, campingplasser og hotell.

Joker Fjellbu har et godt utvalg av dagligvarer og kvalitetsprodukter fra flere lokale produsenter. Butikken kan også tilby apotekvarer, tipping, verktøy, litt bekledning, leker og spill til barna, utstyr til hund og katt mm. Dusjrom og vaskemaskin står til disposisjon, og har en behov for å fylle vannkanner kan dette også gjøres her.

Ved butikken er det busstopp med flere daglige avganger mellom Fagernes og Gol. Bussene korrensponderer med offentlig transport, busser og tog, til både øst- og vestlandet.

Vasetdansen Camping og Bjørkestølen Camping er to veletablerte og familievennlige campingplasser. En kan gjerne sykle mellom campingplassene på “Kjærlighetsstien”, som er en trivelig skogssti langs elva.

Aktiviteter

Vinterstid lokker preparerte langrennsløyper og alpinbakker i alle himmelretninger rundt Merkeslia. Det er rundt 15 km til Storefjell Ski og Akesenter og to mil til Valdres Alpinsenter i Aurdal. Til Hemsedal er det 45 minutters kjøring.

Litt nedenfor Merkeslia hyttefelt renner elva Tisleia. Tisleia er kjent som ei god fiskeelv, hvor store og små fiskere med lykken med seg får flott ørret til middag. Fluefiskesonen rett nedenfor Merkeslia er populær både blant fiskere og tilskuere. Elva renner videre ut i Pardisfjorden og Ølsjøen, og har flere fine partier også for bading og kano.

Innenfor Pardisfjorden, inne i Kinn, ligger innsjøen Kvitingen. Nær denne finner en Jygerlaugitn, som er noen store jettegryter med mørke fjellsider. Ikke langt fra disse ligger fjellet Makalaus (1.099 moh) som er et av flere familievennlige turmål med nydelig utsikt utover området.

I Tisleidalen er det laget et flott anlegg for stisykling. Anlegget ligger ca. 1 km fra hyttefeltet, i lia opp for Merket feriesenter. Her er det fire løyper i ulike lengder og vanskelighetsgrader. Sykkelturer her vil garantert gi mange utfordringer og mye moro for både barn og voksne.

En kan også sykle innover de mange stølsveiene i området og besøke støler som fortsatt er i drift. Nord-Europas største aktive stølslag ligger i området mellom Tisleidalen og Vaset. En tur langs Panoramavegen kan gi mange vakre naturopplevelser, spennende møter med dyr, og møter med aktiv stølsdrift. På Langestølen er det sesongåpen butikk og kafé, som er et koselig sted å svinge innom. 

Legger du neste oppdagelsestur til Merkeslia?