Naboer å bli glad i!

    Hvilke opplevelser vil du helst fylle hyttelivet ditt med? Skulle du   trenge et avbrekk fra peiskos og brettspill, solveggen og snøballkrig så har Merkeslia et nabolag spekket med fjelleventyr for både små og store. Her er noen av våre favoritter i nabolaget!

Merket – aktiv og allsidig

Feriestedet Merket ligger like nedstrøms fra Merkeslia langs Tisleia. Merket tilbyr aktiviteter, overnatting og matservering hele året.

Vinterstid har Merket både akebakke med heis, tubetrekking etter snøscooter og selvsagt flotte langrennsløyper.

På sommeren byr klatretårn, bowling, stisykling og gjerne elvepadling i det fascinerende elveoset til både strandhugg og fjelleventyr.

Selv en berømt vikingleir finner du her!

Joker fjellbu – kortreist kvalitet

Fjellheim for alle

Pardisfjorden, fjellet Makalaus og sykkelruta Mjølkevegen gjennom Stølsheimen: Navnefloraen rundt Merkeslia er i seg selv små fjelleventyr – og tar du beina fatt er vegen kort til store naturopplevelser for alle aldre. Vår favoritt er kanskje Jygerlaugitn, en serie store jettegryter omgitt av mørke fjellsider.

Tør du ta fjellturen dit?

Langrennsløyper for livet 

Alpint i alle himmelretninger

Snøsikre vintre, flott klima og kort kjøreavstand gjør Golsfjellet og Valdres til populære lekeplasser for alle som er glade i ski og alpin. Fra Merkeslia har du hele fire familievennlige alpinanlegg i nærområdet:

Storefjell, Golsfjellet, Valdres og Skagahøgdi – og storebror Hemsedal kun 45 min unna i bil. 

Ørreteldoradoet Tisleia

Valdres Golf

Denne naturperlen av en golfbane ligger vakkert til i vannkanten ved Aurdalsvannet rett nede i dalen fra Merkeslia. Golfbanen – som er en av Norges vakreste – er designet av banearkitekt Jeremy Turner, er seks kilometer  lang, har par 72 og byr på svært varierte utfordringer. 

Vann er i spill på hele seks av hullene!

Ønsker du variasjon så finner du også flott golfbane i Hallingdal rett over Golsfjellet.

Mjølkevegen